פסילת רישיון נהיגה הינה מצב לא נעים אשר אתם לבטח מעוניינים לבטלו בהקדם האפשרי.
חשוב להבין, כי המשטרה מבצעת פסילת רישיון כדי להרחיק מהכביש נהגים מסוכנים. הליך החזרת הרישיון הוא הליך מסובך ולא כל אדם ידע איך להתמודד מול רשויות החוק והמשפט.
בכל זאת, הדבר אפשרי!
לעיתים, במועד קבלת הדו"ח, המשטרה מבקשת גם פסילת רישיון נהיגה של הנהג, כגון בדו"חות נהיגה בשכרות. במקרה כזה אני מטפלת בהחזרת רישיון הנהיגה עוד לפני הגשת כתב אישום. בעצם, מהרגע שלקוח שלי נעצר ע"י שוטר אני נותנת לו ייעוץ טלפוני, בהמשך, אני מצלמת את חומר הראיות, מייצגת את הלקוח בבית המשפט מול התביעה ודואגת לקבל את התוצאות הטובות ביותר עבורו בדגש על הפחתת הפסילה העונשית או ביטולה.
בישראל שלושה סוגים שונים של פסילת רישיון נהיגה:
1. פסילה מטעם בית המשפט, שמוטלת במסגרת פסק דין על עבירות תנועה. משך הפסילה נע בין ימים ספורים לשנים רבות ובמקרים חריגים אף לצמיתות, ע"פ חומרת העבירה ועברו התעבורתי של הנהג.
2. פסילה מטעם משרד הרישוי – מוטלת לתקופה בת 90 יום בעקבות צבירת 36 נקודות חובה (בגין עבירות תנועה).
3. פסילת רישיון נהיגה מטעם קצין משטרה – לתקופות של 30, 60 או 90 יום עקב ביצוע עבירת תנועה המצביעה על מסוכנות מצד הנהג- החל מעבירות שכרות, תאונת דרכים שגרמה נזק או נחבל אדם, ותאונת דרכים קטלנית- בהתאמה.
רשיונך נפסל על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד)?
ככל הנראה תאלץ לעבור בדיקות מסוגים שונים (רפואיות\פסיכולוגיות) במרב"ד. באם לא תענה בקשתך לקבלת הרשיון חזרה או לחליפין לשינוי או הוספה של דרגה נוספת לרישיון הנהיגה משרדנו יודע לתת את המענה הנכון לכל סוגי המקרים בטיפול מול המרב"ד.